Nassfeld

Nassfeld je ski-resort u austrijskoj pokrajni Koruška (Carinthia). Nassfeld tjekom sezone ima idealne skijaške uvijete no da bi sve proteklo bez problema na skijalištu se nalazi preko 200 različitih strojeva i snježnih topova. NassfeldDo vrha na visinu od 1919 metara nadmorske visine vozi vas žičara Millenium express koja će osigurati da se na vrhu planine nađete za svega 15 minuta. Ski resort ili skijalište Nassfeld ima preko 100km uređenih skijaških staza i 40 žičara, no Nassfeld živi i tjekom godine kada nema snjega, tu su uređ‘ene šetnice i preko 1000km uređenih pješačkih staza a na jezeru Presseger ljeti se možete i okupati.

Skijanje u ski resortu Nassfeld znaći skijanje na vrhunski uređenim stazama, svakoga dana skijalište se zatvara u 17h i otvara se drugog dana u 08.00 ujutro, tjekom noći mnogobrojni radnici i strojevi brinu se da staza svakoga dana pruža optimalne i idealne uvijete za skijanje.

Nassfeld kartaPredlažemo da pogledate interaktivnu ski kartu za skijalište Nassfeld kako biste vidjeli gdje se što nalazi na ovom super skijalištu, na karti je prikazana i trenutna temperatura kao i količina snjega te mnogi drugi zanimljivi podaci

Posjetite najveći koruški Snowpark!

Za konačni doživljaj na snijegu, preporućamo novo dizajnirani Snowpark na Gartnerkofel-u: Profesionalci na boardevima sve do 14 m visine! Za početnike tu je Početnička staza sa Flat Box, Rainbow Box i Up & Down Box. Vješti borderi podignut će svoju razinu adrenalina na stazi sa preprekama.

Za one željne raznih ludorija na snjegu, prijateljskih i obiteljskih akcija u zabavnom parku NTC Blue Day čeka vas oprema sa 11 zabavnih zimskih sportskih sadržaja uz koje se zaista možete zabaviti i opustiti: Tube, Snowfox, snowbike i mnogi drugi rekviziti omogućit će zabavno i ugodno zimovanje i onima koji nisu odveč skloni skijanju.

Noć‡no skijanje

Nassfeld je poznat po tome što ima i najdužu osvjetljenu stazu za noćno skijanje tako da je svake subote od 19.00 – 21.00 sat moguće i noćno skijanje na najdužoj osvijetljenoj stazi u Alpama. Osim noćnog skijanja tu je i noćna zabava u nekom od mnogobrojnih barova, no i na samoj stazi organizirano je druženje i zabava, a subotom ćak i gondole su posebno uređene kao svojevrsne gurmanske gondole u kojima se može kušati kakav aperitiv i slično. Subotom su organizirane i ostale večernje i noćne aktivnosti u kojima mogu sudjelovati posjetitelji koji navrate u Nassfeld

nassfeld skijanjeNajam opreme za skijanje moguć je u nekoj od 4 trgovine koje se nalaze na skijalištu, nude preko 3000 parova skija i preko 500 bordova tako da vjerujemo da ćete pronaći odgovarajuću ski opremu za sebe i zabaviti se u Nassfeldu

Ukoliko još ne znate skijati na skijalištu Nassfeld očekuju vas razni programi i škole skijanja, mnogobrojni instruktori nude usluge grupnih ili individualnih ski tečajeva, a poduka na hrvatskom je sasvim uobičajena, također organizirane su i škole skijanja za najmlađ‘e te čuvanje djece, a samo skijalište nudi i dosta poratnih sadržaja za najmlađe. Još jedna od prednosti ovog skijališta je to što je sve dostupno i odlično povezano a tu je i besplatni autobus koji vas vozi kroz cijeli Nassfeld potpuno besplatno.