Francuska skijanje

Ukoliko se odlučite za posjet nekom od opremljenijih i uređenijih skijališta u Francuskoj možete biti sigurni da će Vam svaki trenutak biti ispunjen i zabavan bez obzira odlučili se na skijanje ili zimovanje samostalno, s prijateljima ili cijelom obitelji francuska skijališta nude odlične staze, vrhunski smještaj ali i bogatu ponudu popratnih sadržaja. Skoro svako mjesto je turističko središte tako da ima mnogo načina za zabavu, od raznih sportskih sadržaja (bazeni, razne sportske dvorane i hale), zabavnih sadržaja (igraonice sa video igrama, fliperima i sl., casina, kino dvorane i dr.) ili jednostavno odlazak u neki restoran ili stastičarnicu i šetnju mjestom.

skijanje Francuska Val Thorens

skijanje Francuska Val Thorens

Noćni život je također vrlo razvijen, naići ćete na tematske barove, pubove, noće clubove, disco clubove pa čak i na striptiz-barove). Možete se baviti i nekim extremnim sportovima (paragliding, waterfall climbing (uspinjanje po smrzuntom vodopadu), juriti autom po snijegu, roniti u zaleđenom jezeru i dr.

Zbog velikih visina na nekim skijalištima ski sezona gotovo da traje čitavu godinu. Treba spomenuti da su francuske Alpe poznate u cijelom svijetu jer nude specifičnu kvalitetu snijega te posjeduju mnogo nacionalnih parkova, jezera u podnožjima planina te najviše vrhove u cijeloj Europi na čelu sa Mt. Blancom. Skijaški centar Val Thorens najviš¡e je naselje u največem ski kompleksu na svijetu Trois Vallees (Tri doline) koji ima preko 600km uređenih skijaških staza, od kojih je 37 crnih, 115 crvenih, 120 plavih i 56 zelenih, povezanih s oko 200 ski liftova, koji se protežu od 1300 do 3250 m/nv i povezuju ukupno 25 planinskih vrhova, zajedno sa 6 glečera preko 3000 m/nv, na koje svakoga sata prevezu oko 300 000 skijaša.

Skijališta Francuska