Austrija skijanje

Skijanje u Austriji provjereno je i pouzdano na svakom austrijskom skijalištu. Austrija je apsolutno skijaški raj. Tisuće kilometara savršeno pripremljenih skijaških staza nude odliče uvjete za skijanje za svakog skijaša – bez obzira da li tražite jednostavan nagib, što omogućava duge i široke krivulje ili stvarno težak put koji će Vas ispaliti dolje niz brdo ostavljajući iza vas maglu svježe  snježne prašine.

Skijanje Austrija

Skijanje Austrija

Oni koji vole freeride u dubokom snijegu, skijanje na divljim padinama s lokalnim ski vodićima definitivno neće biti razočarani. Međutim, treba imati dovoljno vještine na svakom stupnju avanturističkog skijanja, vrlo dobro obučeni instruktori skijanja i planinski vodići tu su da služe vama ali ipak svoje granice najbolje znate samo vi.

Savršena usluga – austrijske škole skijanja i austrijski instruktori su poznate po svojoj odličnoj kvaliteti diljem svijeta. Čak i ako zima ne donese dovoljno snijega, najmoderniji sustavi zasnježivanja su u mogučnosti pripremiti rute i garancija su za skijanje u savršenim uvjetima. Međutim, svaki užitak treba neke inovacije. Tkome je dosadio funcarving ili freeride, lako može probati ostale aktivnosti koje su u zadnje vrijeme trendy. Austrijska skijališta su vrlo dobro opremljena također u tom rasponu.

Svih 12 mjeseci u godini određena Austrijska skijališta nude mogučnost uživanja i skijanja, iako je doduše većina staza je dorađena umjetnim snijegom.

Ukupno osam ski regija u Austriji osigurat će Vam zimsku idilu gotovo tijekom cijele godine. Austrija je poznata ski destinacija u svijetu o čemu govori i činjenica da postoji preko 800 registriranih zimovališta.

Austrija

Austrija

Područe ledenjaka u Austriji godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća skijaša koji se nerjetko vraćaju na ove padine. Ukoliko ćete se uputiti vlastitim prijevozom na neko skijalište u austriji možete očekivati sigurne ceste i prometnice i prilaze oko skijališta, no za takvu vožnju morat ćete platiti i cestarinu odnosno trebat će vam vinjeta za austriju. Naravno trebat će vam i ski karte koje se mogu nabaviti po cijeni od 40€ za odrasle odnosno 20€ za dječju dnevnu kartu, dok ćete za tjedni ski pass trebati izdvojiti između 150€ – 200€ ovisno o skijalištu.

Smještaj u austriji je više nego pouzdan i ugodan. Gotovo sve smještajne jedinice su iznad prosjeka ostalih skijališta u europi, a ljubaznost austrijskih domačina poznata je koliko i njihova skijališta. Odlučite li se za skijanje u Austriji predlažemo da pregledate kompletnu ponudu svih skijališta u austriji prije nego krenete na put.

Razna vozila, kao snow skuter, bicikl za snijeg ili tzv snowfox su lako dostupni u većini ski naselja diljem Austrije. Kratki bordovi, slični skateboardu su također vrlo popularni u posljednjih nekoliko godina. Oni, koji vole ekstremno mogu isprobati vožnju niz padine u pontonu ili downhill spust na velikom području. S druge strane, stara izreka za skijaše i ljubitelje ekstremnih sportova je još do danas: “Tko se penje gore na vrh planine, konačno će se vratiti u dolinu.” Istina, ali u Austriji – sa zadovoljstvom!

Skijališta Austrija